Google Trends har i dagarna delat med sig av vad som varit de mest populära sökningarna under 2016. Sökningarna präglas, som förväntat, till stor del av det amerikanska presidentvalet. Listan på personer som sökts på toppas av Donald Trump, tätt följd av Hillary Clinton:

Personer det sökts mest på globalt:

 1. Donald Trump
 2. Hillary Clinton
 3. Michael Phelps
 4. Melania Trump
 5. Simone Biles

 

Listan för det svenska personsöket ser faktiskt nästan likadan ut, men med bubblaren Therese Johaug som varit i blåsväder under hösten. Den nyheten har nog ingen missat, men även här i Sverige har många samtal dominerats av just det amerikanska presidentvalet.

Personer det sökts mest på i Sverige:

 1. Donald Trump
 2. Hillary Clinton
 3. Melania Trump
 4. Therese Johaug
 5. Steven Avery

 

Trots den globala uppmärksamhet som presidentvalet fått är det ändå söta små digitala monster som fått den absolut största uppmärksamheten. Av allt det sökts mest på har Pokémon Go varit i en klass för sig. Appen tog både världen och sökmotorerna med storm. Nummer två på listan är iPhone 7 – ett nytt iPhone-släpp är alltid en het snackis.

Trendande sökningar globalt:

 1. Pokémon Go
 2. iPhone 7
 3. Donald Trump
 4. Prince
 5. Powerball

 

Det var nog ingen i Sverige som missade hypen kring Pokémon Go. Det skrevs flitigt om fenomenet både på nätet och i pressen. Däremot verkar svenskarna vara mer sportintresserade än genomsnittspersonen i världen och både EM och OS 2016 har varit tydliga söktrender.

Trendande sökningar i Sverige:

 1. Pokémon Go
 2. EM 2016
 3. iPhone 7
 4. Donald Trump
 5. OS 2016

 

Ta gärna en titt själv på Googles Year in Search 2016 och kolla vad som trendat i olika delar av världen. Vilka trender hakade du på själv? Stämmer sökmotorns snackisar med det som diskuterats i din närhet?